Buljong

Idag slog vi slag i matlagning det fick bli lite hemgjord köttbuljong 
 
 
innehåll
skröffs (små bitar av överblivet nötkött)
en liten röd paprika och en liten orange paprika
1 halv klyfta vitlök
1,5 cm röd chili
1 morot 
1 halv rödlök 
en skvätt vitt vin eller rött
ca 2,5 dl vatten 
margarin att bryna köttet i
salt och peppar och möjligen lite tomat Pure på slutet 
 
bryn köttet häll på vatten släng i grönsakerna och vinet salta och peppra lite, 
låt koka/sjuda ca 20 minuter 
smaka av eventuellt salta med
ta ur köttet blanda i lite tomat puré låt svalna och mixa sedan till en puré frys in i ishållare
 
kramar
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback