Köttfärspaj

 köttfärs paj 
Sätt ugnen på 200 grader
 
4 portioner
Degen: 
4 dl mjöl
150 G margarin
3 msk kallt vatten
 
Blanda mjölet med rums varmt margarin med fingrarna eller med en gaffel
När massan blivit lite hop klumpad häll i 2 msk vatten behövs det mer häll på lite i taget degen skall inte bli för klibbig
 
Tryck ut degen i en stor pajform med låg kant
Stick med en gaffel lite här och där i skalets botten 
För grädda i nederdelen av ugnen tills den fått en fin gyllene färg
 
Köttfärsen:
Kryddning (salt, svartpeppar, paprikapulver, chilipulver, (eventuellt andra kryddor om du önskar det)
500 g blandfärs
En burk hela champinjoner (dela på mitten)
1n liten gul och en liten röd paprika skivade i tärningar
En gul lök fin hackad
En halv burk taco salsa (vilken man gillar bäst)
Vatten
Riven ost till topping
 
Tillagning:
Bryn färsen i lite margarin
Krydda efter smak 
Skiva alla tillbehören blanda ner i den brynta färsen
Häll på taco såsen och ca 0,5 dl vatten
Låt koka lite så att paprikan mjuknar lite
 
Häll över blandningen i det för gräddade paj skalen och strö över rikligt med ost
Grädda i ugnen tills osten smält och fått fin färg 
 
 
 
 
 
 
Smaklig måltid 
 
 
 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback